Διατηρώντας πόρτες πυρκαγιάς

 

 

Οι πυροσβεστικές πόρτες είναι πιθανώς ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της στρατηγικής συγκράτησης πυρκαγιάς ενός σχεδιασμού κτιρίου. Ωστόσο, κατά τη χρήση ενός κτιρίου μπορούν να αγνοηθούν όσον αφορά τη σωστή χρήση και τον ποιοτικό έλεγχο στο πλαίσιο της αξιολόγησης του κινδύνου πυρασφάλειας.

Ο νόμος σχετικά με την πυρασφάλεια σε μη οικιακούς χώρους απαιτεί από τους ιδιοκτήτες κτιρίων του Ηνωμένου Οι ιδιοκτήτες κτιρίων καλούνται να διενεργούν ετήσιες αξιολογήσεις επικινδυνότητας στις εγκαταστάσεις τους, περιλαμβανομένης της διασφάλισης ότι οι θύρες πυρκαγιάς και διαφυγής έχουν τις σωστές προδιαγραφές, έχουν το σωστό υλικό εγκατεστημένο και συντηρούνται σωστά. Πρέπει επίσης να είναι σε θέση να προσκομίσουν την τεκμηρίωση που δείχνει ότι τα προϊόντα είναι κατάλληλα για την εφαρμογή τους. Οι εργολάβοι κινδυνεύουν να διωχθούν εάν οι πυροστεγανές θύρες δεν έχουν καθοριστεί και διατηρηθεί σωστά.

Τα κτίρια χωρίζονται σε διαμερίσματα που χωρίζονται από πυρίμαχους τοίχους και πόρτες. Αυτά χρησιμεύουν ως παθητικά μέσα πυροπροστασίας ενός κτιρίου, καθώς βοηθούν στην καταστολή της φωτιάς περιορίζοντας τη ροή του οξυγόνου καθώς και την εξάπλωση της φωτιάς μέσα από το κτίριο. Οι πυρκαγιές επιτρέπουν στους ανθρώπους να ξεφύγουν από τα κτίρια. Όταν πραγματοποιείται αξιολόγηση κινδύνου από πυρκαγιές των κτιρίων, οι πόρτες αυτές δοκιμάζονται ως πλήρες συγκρότημα που περιλαμβάνει το πλαίσιο, τις σφραγίδες, το υλικό και το υαλοστάσιο. Οι συνήθεις εκτιμήσεις γίνονται για να εξασφαλίσουν ότι θα κάνουν τη δουλειά τους σε περίπτωση πυρκαγιάς. Έχουν δοκιμαστεί και στη συνέχεια δίνεται μια αξιολόγηση με βάση πόσο καιρό μπορούν να διατηρήσουν την ακεραιότητά τους σε μια φωτιά. Οι βαθμολογίες κυμαίνονται από 30 έως 120 λεπτά.

ΠΟΡΤΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Οι πόρτες του τζακιού είναι αντικείμενα που λειτουργούν ως πύλες του τζακιού σας. Σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να μην είναι ανεκτές στη θερμότητα που σημαίνει ότι μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε θερμότητα που τους δίνεται. Αν και μερικοί άνθρωποι προτιμούν ακόμα να χρησιμοποιούν οθόνες πυρκαγιάς, πόρτες τζάκι γίνονται μια μόδα σήμερα, δεδομένου ότι υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές σχέδια να επωφεληθούν. Ταυτόχρονα, ένα άτομο μπορεί να επιλέξει να έχει μια πόρτα τζάκι που κατασκευάζεται από το προτιμώμενο υλικό του.

Αν και υπάρχουν πολλά σχέδια για να επιλέξετε από, οι πόρτες τζάκι αποτελείται βασικά από δύο τύπους. Διακρίνονται σε πόρτες τζακιού μονής πόρτας ή δίθυρων. Δεδομένων των ονομάτων τους, δεν είναι περίεργο γιατί η πόρτα τζακιίας μίας πόρτας καλύπτει ολόκληρο το τζάκι, ενώ η πόρτα τζακιού με δύο πόρτες αποτελείται από δύο πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν στη μέση στο διάστημα ανάμεσα στις δύο πόρτες.

Οι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν από οποιοδήποτε σχέδιο πόρτας τζάκι που τους αρέσει. Λόγω της σχετικά φθηνής τιμής του, η πόρτα του τζακιού είναι μια δημοφιλής επιλογή. Είναι κατασκευασμένο από πλέγμα. Εξαιτίας αυτού, ο αέρας ταξιδεύει σχετικά εύκολα ανάμεσα στο τζάκι στο δωμάτιο και από το δωμάτιο μέχρι την καμινάδα του τζακιού. Οι γυάλινες πόρτες, από την άλλη πλευρά, είναι κατασκευασμένες από γυαλί θερμότητας που καθιστά δύσκολη την μεταφορά του αέρα.

Updated: June 26, 2019 — 6:40 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *